Težave z izplačevanjem plač v Pleskarju

29. januar 2009

Sindikat družbe Pleskar, d. d. , Ptuj je že od začetka težav z izplačili plač aktivno vključen v razreševanje plačila zaostanka plač in prispevkov. Delavci so imeli obljubljen del plače do 23. 12. 2008, preostanek pa do 10. januarja 2009. Vendar pa so del plače za november, v višini 500 EUR, prejeli konec decembra (9 delavcev) oz. v januarju (23 delavcev je prejelo enak znesek 21. oz. 22. januarja). Dogovori za razliko novembrske plače in decembrske plače pa še potekajo.

 Na 2. seji Nadzornega sveta družbe, kamor je bil vabljen tudi predsednik sindikata Leopold Orešek, so bili predstavljeni sanacijski ukrepi družbe, v katerih je bil predviden prehod na izplačevanje minimalnih plač z decembrom 2008, vse dokler poslovanje družbe ne bo omogočalo tekočega izplačevanja plač in poravnavanja tekočih obveznosti. Temu sta se uprla predsednik sindikata in predstavnik delavcev v nadzornem svetu, zato je bila obravnava tega predloga prestavljena na nadaljevanje seje nadzornega sveta, konec januarja 2009, kjer pa predlog o izplačevanju minimalnih plač ni bil potrjen.
Namesto tega je nadzorni svet upravo zadolžil, da zagotovi izplačilo plač za mesec november v celoti, izplačilo regresa za leto 2008 in delno izplačilo plače za mesec december 2008 čim prej ter zagotovi redno izplačevanje plač. Za neplačane prispevke in terjatve do delavcev, je bilo bivše vodstvo kazensko ovadeno, tožbe za terjatve delavcev pa še niso bile vložene.

Sindikat družbe o svojih aktivnostih povezanih z izplačili plač in ostalih prejemkov redno obvešča člane, od novega vodstva pa pričakuje korekten odnos ter zagotovitev rednega izplačila plač, saj je le-te dolžno zagotoviti oz. so jih delavci s svojim delom zaslužili.

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.