SDGD Slovenije

Sindikat delavcev gradbenih dejavnosti (v nadaljevanju SDGD Slovenije) je prostovoljna stanovsko – interesna organizacija, ki je bila s strani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialni položaj ter varstvo pravic delavcev.

SDGD Slovenije skrbi za uresničevanje ter izražanje interesov delavcev na področju:
- družbenoekonomskega položaja dejavnosti gradbeništva v Sloveniji ter položaja delavcev,
- razvoja dejavnosti gradbeništva v Sloveniji,
- pripravljanja, sklepanja in kontroliranja izvajanja kolektivnih pogodb dejavnosti,
- delovne zakonodaje, posebno še specifične, ki neposredno zadeva dejavnosti gradbeništva ter zakonodaje in oblik soupravljanja,
- delovnih in življenjskih razmer delavcev dejavnosti,
- zagotavljanja varstva pravic in zaščite delavcev ter v tem okviru organiziranje različnih oblik protesta, vključno s stavko,
- razvijanja vzajemnosti in solidarnosti med delavci,
- strokovnega in splošnega izobraževanja in usposabljanja delavcev za delo in življenje,
- informiranja in obveščanja delavcev in članov sindikata dejavnosti.

SDGD Slovenije povezuje delavce iz dejavnosti gradbene operative visokih in nizkih gradnje, industrije gradbenega materiala, zaključnih in montažnih dejavnosti, vodnega gospodarstva, projektive, urbanizma in inženiring dejavnosti.

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.