Socialni dialog je eden od dejavnikov uspešne sanacije

17. januar 2012

Podjetniška kolektivna pogodba družb Skupine Primorje, sprejeta leta 2006, je bila lansko jesen odpovedana, veljati je prenehala konec leta. Takoj po odpovedi kolektivne pogodbe sta delodajalska in delojemalska stran začeli nova pogajanja, ki sta jih v začetku januarja zaključili in minulo kolektivno pogodbo podpisali.

Obdobje pogajanj je zaznamovalo precej težav v poslovanju družbe, saj so se v tem času srečevali z likvidnostnimi težavami, zamenjavo vodstva in med drugim pripravili sanacijski program družbe. Pogajalski skupini sta se pri pogajanjih zavedali, da je dober socialni dialog eden od pomembnih dejavnikov, da sanacija družbe uspe. S kolektivno pogodbo družbe so urejena področja o pravicah in obveznostih delodajalca in delavca, o plačah in plačilih ter o povračilih stroškov v zvezi delom in o pravicah in odgovornostih delavcev pri izvajanju del v tujini. Nekatere določbe kolektivne pogodbe so izenačene s kolektivno pogodbo za gradbene dejavnosti, vendar pa se je pogajalcem kljub trenutni nezavidljivim razmeram v družbi uspelo dogovoriti za višje osnovne in najnižje izplačane plače, kot to določa kolektivna pogodba dejavnosti. Bolj podrobno so urejeni tudi dodatki za delo v težjih pogojih in izpostavljenosti nevarnostim in škodljivostim pri delu, dodatki za delovno uspešnost, posebne obremenitve ter dodatki za posebne pogoje in potovanje na gradbišča. Poleg plačnega dela kolektivna pogodba bolj podrobno ureja tudi delovni čas, letne dopuste, disciplinske postopke, določanje presežnih delavcev, kršitve pogodbenih in drugih obveznosti , izobraževanje, obveščanje delavcev in pogoje za delovanje sindikata. Kolektivna pogodba velja za delodajalce družbe skupine Primorje, ki so k njej pristopili.

Skupina družb Primorje je tako rekoč zadnja velika gradbena družba v naši državi, ki se prav tako kot večina gradbenih družb sooča z velikimi težavami v poslovanju. Vodstvo in zaposleni se skupaj trudijo, da bi sanacija družbe uspela, in podpisana kolektivna pogodba družbe, je en od korakov k uspehu.

Zahtevajo le osnovne pravice

16. julij 2010

»Plače za skoraj vsakodnevno 12 - urno delo so dobivali na roke, od 2,85 do 3,10 eur na uro; nadur, nočnega dela in dela na praznike ne poznajo, prav tako jim delodajalec ne plačuje dopusta ali bolniške odsotnosti, čeprav so številni med njimi utrpeli poškodbe pri delu in so v nekem obdobju plačevali posebno poškodbeno zavarovanje. Običajno naredijo prek 250 ur na mesec , neredko prek 300 ur…« To je le del zapisa v Delavski enotnosti o delavcih Gashijevih podjetij, ki so potrpeli delo brez počitkov ter vse grožnje o izgubi dela in se »vzdignili«, ko so zvedeli, da nimajo plačanih prispevkov za pokojnine. Članek si lahko preberete tukaj.

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.