125 let prvega maja

29.04.2011

V zadnjih mesecih lanskega in v prvih mesecih letošnjega leta je v gradbeništvu zaradi stečajev podjetij zgubilo delo že dva tisoč delavcev, naslednjih tisoč je zaposlenih v družbah, kjer je uvedena prisilna poravnava. Veliko teh odpuščenih delavcev je na gradbiščih pustilo svoje zdravje. Mraz, vročina, težka dela, delo preko vseh omejitev delovnega časa, brez počitkov, itd., so pustili posledice. Mnogi od njih so delovni invalidi, postarali so se ali so zmožni za delo z omejitvami… Z izgubo dela, so postali težje ali kar nezaposljivi. Čeprav so prej (do stečaja) svoje delo opravljali dobro, sedaj delo težko najdejo.

Zato ob letošnjem prazniku dela pozivamo, da je čas za spremembe v načinu izvajanja zakonodaje, ki zagotavlja enakost, v praksi pa se le ta ne izvaja.

Za spoštovanje enakosti gre (kliknite)

Biti brezposeln (kliknite)

prvimaj2011.JPG

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.