Ob 8. marcu - mednarodnem dnevu žena

08.03.2017

Povišanje plač žensk, bi zmanjšalo plačno vrzel med spoloma, vplivalo na gospodarsko rast, saj bi se razpoložljivi dohodek žensk povečal, s tem pa tudi njihova kupna moč in potrošnja. To bi imelo vpliv tudi na zmanjšanje pokojninske vrzeli, saj nižje plače prinašajo tudi nižje pokojnine žensk in s tem visoko stopnjo tveganja revščine žensk na starost. Medtem, ko so ženske po podatkih Evropskega statističnega urada (Eurostat portal) leta 2015 v EU-28 v povprečju zaslužile za kar 16,3 % manj od moških, pa je ta razlika v Sloveniji znašala polovico manj in sicer, 8,1 %.

Manjši vseživljenjski zaslužki žensk namreč vodijo v nižje pokojnine in povečujejo tveganje za revščino žensk v tretjem življenjskem obdobju. Slovenija se uvršča med države kjer je stopnja tveganja revščine starejših žensk med najvišjimi v Evropski uniji. V letu 2015 je stopnja tveganja revščine za moške nad 65 let znašala 10,2 %, za ženske pa še enkrat več, in sicer 22,2 %. Podatki kažejo, da se glede na stopnjo tveganja revščine žensk, starejših od 65 let, uvrščamo na 3. mesto med državami članicami EU-28.

Zmanjšanje plačne in posledično pokojninske vrzeli med spoloma lahko dosežemo z:

  • povišanjem plač v dejavnostih in poklicih, kjer prevladujejo ženske kot so na primer čistilke/ci in pomočnice/ki, referentke/i, medicinske sestre in negovalke/ci, prodajalke/ci, vzgojiteljice/ji ipd.;
  • pregledom ustreznosti vrednotenja dela, ki ga opravljajo pretežno ženske in primerjava s podobnimi poklici, ki jih opravljajo moški in njihovo izenačitvijo (enako plačilo za delo enake vrednosti),
  • transparentnostjo plač (redno spremljanje vseh sestavin izplačanih plač in nadziranje ali prihaja do neupravičenih razlik),
  • včlanjevanjem žensk v sindikate.

Včlanjevanje žensk in moških v sindikate ter kolektivno pogajanje sta najboljša načina za doseganje dostojnega in poštenega povišanja plač žensk in moških!

(iz gradiva ZSSS ob 8. marcu)

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.