Rdeč karton za FIFA

09.06.2015

Zahteve BWI do FIFA:

1. Da se v skladu s konvencijami ILO – Mednarodne organizacije dela sprejme merila za delavske in človekove pravice, ki jih morajo spoštovati države, ki želijo gostiti svetovno nogometno prvenstvo.

2. Da se sprejme dokument »Standardi za dostojno delo na stadionih in infrastrukturi«, ki bo zavezoval vse izvajalce v celotni verigi in so povezani s svetovnim nogometnim prvenstvom.

3. V »pravo FIFA« se morajo vključiti določbe o spoštovanju delavskih pravic, dostojnega dela ter določil o varnosti in zdravju pri delu, ki jih morajo spoštovati države gostiteljice prvenstva.

4. Nujno je potrebno vzpostaviti neodvisno delovno inšpekcijo, v kateri bodo tudi sindikalni zaupniki, da bo zagotovljeno spoštovanje mednarodnih pravic delavce in določil o varnosti in zdravju pri delu.
 

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.