Informacije za napotene delavce

21.01.2015

Glavna nosilca projekta sta bila FIEC (Evropsko združenje delodajalcev gradbenih dejavnosti) in EFBWW (Evropska zveza delavcev v gradbeni in lesni dejavnosti), iz Slovenije pa sta v njem sodelovala Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala – ZGIGM in SDGD Slovenije.

Na spletni strani www.posting-workers.eu so napotenim delavcem iz gradbeništva na voljo splošne informacije o obveznih prijavah dela, minimalni plači, dodatkih in nadomestilih plače, delovnem času, dopustih, počitkih in odmorih, pravilih varnosti in zdravja pri delu ter druge uporabne informacije. Informacije so na voljo za vse države članice EU in sicer v angleškem jeziku in jeziku države članice za katero veljajo podatki.


 

Temeljni predpis, ki velja za napotene delavce znotraj držav EU je Direktiva 96/71/ES o napotitvi delavcev na delo v okviru opravljanja storitev. Direktiva med drugim določa pogoje za delo in zaposlitev, ki jih morajo podjetja zagotoviti napotenim delavcem:

  • maksimalni delovni čas in minimalni počitek;
  • minimalni plačani letni dopust;
  • minimalne urne postavke, tudi za nadurno delo; ta točka se ne uporablja za programe dodatnega kolektivnega pokojninskega zavarovanja;
  • pogoje za posredovanje dela delavcev, zlasti kadar gre za delavce, ki jih zagotovijo podjetja za začasno zaposlovanje;
  • zdravje, varnost in higiena pri delu;
  • varnostni ukrepi glede pogojev za delo in zaposlitev za noseče ženske ali ženske, ki so pred kratkim rodile, za otroke in mlade;
  • enako obravnavanje moških in žensk in druge določbe o nediskriminiranju


Tudi ZSSS se s pravicami in težavami napotenih delavcev ukvarja v okviru projekta »Rights without borders« R.I.D.E., kjer je bila v sredini januarja na mednarodni delavnici predstavljena praksa napotenih delavcev, predvsem pa problemi s katerimi se le-ti srečujejo. Predstavljena je bila praksa iz Italije, Madžarske, Romunije in Slovenije. V Sloveniji je bilo leta 2014 izdanih dobrih 103 000 obrazcev za napotitve delavcev, od tega skoraj 53 000 za delavce v gradbenih dejavnostih.
 

 

Število izdanih obrazcev se je v letih 2012 – 2014 praktično podvojijo in to je tudi eden izmed razlogov za precejšnjo nezmožnost kontrole s strani nadzorstvenih organov (IRSD). Zaradi premajhne kontrole pa se pojavlja vse več problemov in zlorab s katerimi se srečujejo napoteni delavci – od neplačanih prispevkov, neplačila plač, zlorab paritetnih skladov, prevelikega obsega delovnih ur, nepovračila potnih stroškov, prezaposlovanja v t. i. slamnata podjetja, …
Predstavniki vseh držav so se na delavnici strinjali, da je potrebno zakonodajo, ki ureja to področje spremeniti in to v najkrajšem možnem času, saj se število napotenih delavcev v zadnjih letih povečalo za nekajkrat, prav tako pa se je povečalo tudi število zlorab zakonodaje in delavcev.

V Sloveniji je nujno potrebno spremeniti pravilnik oz. navodila za izdajanje obrazcev A1 za napotovanje delavcev in sicer delavcev v tujino ne bi mogli napotovati delodajalci, ki:

  • ne plačujejo prispevkov in davkov v Sloveniji,
  • nimajo odprtega transakcijskega računa oz. imajo blokiranega,
  • želijo delavce napotiti preko novoustanovljene gospodarske družbe,
  • na novo zaposlijo tujce z namenom napotitve.
 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.