Demonstracije

12.11.2012

Nagovor predsednika ZSSS pred demonstracijami 17. novembra
17. novembra gremo na demonstracije.
Gremo v Ljubljano na Kongresni trg.
Ob 11. uri se bo začelo.

Protestirali bomo proti ukrepom, ki v imenu izhoda iz krize poglabljajo gospodarsko in socialno krizo.
Protestirali bomo proti ukrepom, ki uničujejo delovna mesta, povečujejo brezposelnost, rušijo temelje socialne države, znižujejo delavske pravice, znižujejo standard velike večine upokojencem in jemljejo upanje mladim, da bodo lahko delali na kvalitetnih in varnih delovnih mestih.
Protestirali bomo proti predlogom, ki bodo omogočili razprodajo uspešnih podjetij, infrastrukturnih in energetskih sistemov.
Protestirali bomo proti zakonodaji, ki povečuje revščino.
Protestirali bomo proti reformam, ki bremena krize prenašajo na tiste, ki te krize niso povzročili – na delavke, delavce, upokojence in mlade.
Zahtevali bomo reforme tistih, ki so krizo povzročili – reformo finančnih institucij, reformo nekaterih evropskih ustanov, ki delujejo po diktatu kapitala in se za doseganje svojih ciljev, ne ozirajo na minimalne demokratične standarde in interese ljudi.
Zahtevali bomo ukrepe, ki bodo spodbudili gospodarsko rast in hkrati krepili socialno varnost ljudi.
Protestirali bomo, ker so bili predlogi sprememb pokojninske zakonodaje in zakonodaje trga dela poslani v parlamentarno proceduro brez soglasja sindikatov. Zahtevali bomo, da morajo biti te spremembe sprejete v skladu z dogovori s sindikati.
Zahtevali bomo, da morajo imeti temeljne človekove pravice prednost pred interesi kapitala, pred ekonomskimi pravicami.
In še nekaj je pomembno.

Tisti teden, ko bomo imeli demonstracije v Sloveniji, bodo demonstracije, delavski protesti v večini evropskih držav. Demonstracije bodo organizirali sindikati člani Evropske konfederacije sindikatov, katere članica je tudi Zveza svobodnih sindikatov Slovenije. Demonstracije bodo zaradi natanko istih razlogov kot pri nas. Zahteva, ki bo v tem uporu združila evropske sindikate, je:
ZA DELOVNA MESTA IN SOLIDARNOST!
PROTI SOCIALNIM NEENAKOSTIM!

Vidimo se na Kongresnem trgu!

Dušan Semolič, predsednik ZSSS


 

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.