28. april – svetovni dan varnosti in zdravja pri delu

28.04.2011

Letošnji svetovni dan zdravja in varnosti pri delu je posvečen sistemskemu upravljanju varnosti in zdravja pri delu kot orodju nenehnega izboljševanja na področju preprečevanja delovnih nezgod in zmanjšanja tveganj za zdravje in varnost pri delu. Sistem je, v trajnostno usmerjenih podjetjih, najpogosteje uveden na podlagi mednarodnega standarda in je preventivna metoda za izvajanje varstva in zdravja pri delu. Njegova načela temeljijo na štirih korakih, v ciklih: planiraj, izvedi, preveri in ukrepaj. Njegov namen je vzpostaviti strukturiran in celovit mehanizem za skupno delovanje delodajalca in delavca pri izvajanju ukrepov varnega in zdravega delovnega mesta.

Kampanja ILO: Sistemsko upravljanje varnosti in zdravja pri delu – orodje nenehnih izboljšav

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.