Tarifna priloga 2009 podpisana

06.08.2009

Najnižja osnova plača za I. tarifni razred tako še vedno znaša 408,00 evrov, najnižja izplačana plača pa 590,00 evrov. Najnižji regres za letni dopust bo tudi za leto 2010 znašal 800,00 evrov. Prehrana med delom pripada delavcem v višini 4,00 evre, v primeru, da delavec dela 10 ur ali več na dan, mu pripada še dodaten znesek povračila za prehrano v višini 0,60 evrov za vsako uro dela nad 8 ur. Najnižja odpravnina ob upokojitvi še vedno znaša 2.900,00 evrov, solidarnostna pomoč delodajalca delavcu v višini 750,00 evrov.

Torej, sprememb v najnižjih prejemkih ni, lahko pa se znotraj posameznih družb dogovorijo za višje zneske plač in ostalih prejemkov ter jih dogovorijo v podjetniški kolektivni pogodbi.

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.