Kolektivna pogodba za zasebni sektor

27.06.2008

V KPPl je tako urejena izredna uskladitev plač zaradi nepričakovano visoke inflacije 2007, izvedba enkratnega poračuna od januarja do vključno aprila 2008, uskladitev plač za leto 2008, uskladitev izhodiščnih plač za leto 2009 ter usklajevanje plač na podlagi produktivnosti. Poleg usklajevanja plač KPPl ureja še dodatke iz razporeditve delovnega časa, ki je za delavce manj ugoden, povračila stroškov v zvezi z delom ter druge prejemke iz dela, kot so regres za letni dopust, jubilejne nagrade, solidarnostne pomoči.

Kolektivna pogodba začne veljati z dnem podpisa (30. maj 2008), uporablja pa se od prvega dne naslednjega meseca po objavi v Uradnem listu RS (1. julij 2008).

V gradbeni dejavnosti imamo sklenjeno kolektivno pogodbo dejavnosti, ki ureja tudi pravice iz KPPl, torej se uporabljajo določila kolektivne pogodbe dejavnosti.
 

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.