Del »gradbinskih dobičkov« naj gre delavcem

Del »gradbinskih dobičkov« naj gre delavcem

27.05.2008

Prostovoljnost zakona je namreč v tem, da je udeležba pri dobičku po tem zakonu prostovoljna za delavce in za družbo. Temeljna pogoja za participacijo delavcev pri dobičku družbe sta dopolnitev statuta oz. družbene pogodbe in sklenitev pogodbe o udeležbi pri dobičku družbe. Pobudo za spremembe statuta kot tudi sklenitev pogodbe lahko poda družba ali delavci. Ker imajo v tem primeru delavci večji interes, je torej vloga reprezentativnih sindikatov družb, da čim prej dajo omenjene pobude.

Zakon poleg načela prostovoljnosti temelji tudi na načelih enakosti in skrbnosti, kar pomeni, da so pri dobičku udeleženi vsi delavci pod enakimi pogoji, da udeležba pri dobičku ne sme posegati v že pridobljene pravice delavcev ter pri tem vsi udeleženci v postopkih morajo ravnati s skrbnostjo dobrega gospodarstvenika.

Postopki sindikata:
1. Predlog za spremembo statuta družbe ali družbene pogodbe.
2. Pobuda za začetek pogajanj za podpis pogodbe.
3. Pogajanja in podpis pogodbe o udeležbi delavcev pri dobičku.

Učinki zakona so zagotovo v boljšem ekonomskem in socialnem položaju delavcev ter v dodatni možnosti stimulacije delavcev s strani delodajalcev za povečano donosnost družbe, pri čemer zakon priznava davčne olajšave in olajšave pri prispevkih za socialno varnost.
Udeleženci seminarja so sprejetje zakona pozdravili (glede na to, da je njegovo sprejetje trajalo približno desetletje), vendar pa so izrazili pomisleke, da bodo delodajalci zavrnili dane pobude, kar se je zgodilo že v eni izmed družb, kjer so že podali pobudo. Drugi pomislek pa je bil namenjen dolgemu roku za izplačilo, če bo družba želela uveljaviti davčne olajšave, saj je tri leta precej dolgo obdobje. 

Ob koncu so sprejeli dogovor, da je potrebno takoj pristopiti k podajanju pobud za spremembo statutov družb oz. družbenih pogodb. Tako bodo lahko na podlagi odzivov delodajalcev podali predloge za sklenitev pogodbe o udeležbi na dobičku oz. če odziva ne bo, bo to lahko argument za spreminjanje zakona. Čeprav bodo mogoče delodajalci, glede na trenutne rezultate v panogi, uspešnost in dobro delo, z udeležbo pri dobičku, priznali tudi delavcem.
 

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.