Z inšpektorji v akcijo

Z inšpektorji v akcijo

18.12.2007

Po končani predstavitvi aktualnosti je potekala precej pestra razprava, kjer se je večina ostro zavzela za bolj konkretno delo pri ukrepanju kadar gre za kršenje zakonodaje. Izpostavili so problem tujih delavcev, ki pridejo delati v našo državo, saj so pripravljeni delati več in pod slabšimi pogoji, kar je sicer razumljivo, ker pač pridejo, da zaslužijo. Vendar pa se pogosto zaradi tega vrši pritisk na naše delavce. Poleg tega, da to pomeni kršitev delovno-pravne zakonodaje, vpliva »izčrpavanje« delavcev tudi na kakovost življenja. Izpostavljeno je bilo tudi delo preko agencij, ki pošiljajo delavce na gradbišča, vendar pa pri tem ne spoštujejo delovno-pravne zakonodaje. Z večine območij so ob tem povedali, da prijavljajo take kršitve inšpekcijam, vendar pa z njihove strani ni pravega učinka, marsikateri inšpektor pa se, iz različnih razlogov, boji kaznovati takšna podjetja. Izražena je bila potreba po sodelovanju z inšpektorji, od katerih se mora zahtevati, da dosledno zahtevajo izvajanje in kaznujejo kršitve naše zakonodaje. 
 

Ob koncu seje so člani republiškega odbora sprejeli pobudo, da se v začetku novega leta (in se potem ponovi večkrat na leto) organizira skupni posvet z inšpektorji, na katerem bi podali konkretne prijave kršitev in se dogovorili za sodelovanje.
 

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.