7. oktober – svetovni dan dostojnega dela

07.10.2014

Evropska konfederacija sindikatov bo nadaljevala z akcijo za:

  • Nova, dostojna delovna mesta.
  • Delo, ki vsem zagotavlja pošten zaslužek in socialno zaščito, tako moškim kot ženskam, starim in mladim.
  • Spodbujanje stabilnih zaposlitev in konec pogodbenih dogovorov, ki vodijo v prekernost.
  • Investicije v izobraževanje delavcev, tako manj kot bolj izobraženih.
  • Promocija zdravega dela po vsej Evropi, s poudarkom na psiho-socialnih tveganjih, kot sta stres in izgorelost.
  • Ohranitev in krepitev kolektivnega pogajanja, ki je ključnega pomena za dostojno delo in je pomembno za branjenje pred napadi Evropske komisije in Evropske centralne banke.
  • Zagotavljanje dovolj sredstev za delovne inšpekcije, ki bodo tako lahko pregledovale in sankcionirala tiste delodajalce, ki zlorabljajo delavce v negotovih oblikah dela.

Dostojno delo in izkoreninjenje revščine bi morala biti glavna cilja vsake politike. Vsekakor nam ne sme biti cilj povečevanje števila revnih, ampak zmanjšanje revščine na svetu, kar zagotovo lahko dosežemo z uveljavljanjem dostojnega dela oz. delovnih mest.

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.