Gradiva in informacije

Gradiva in informacije, ki jih pripravljamo za sindikalne zaupnike in člane.

 
 
 

Zgibanka - Pogodba o zaposlitvi

Zgibanka - Pogodba o zaposlitvi

Ker je na trgu dela v gradbeni dejavnosti csak dan več zlorab delavcev, smo za člane pripravili zgibanko z osnovnimi informacijami o pogodbi o zaposlitvi. Več informacij in strokovno ter pravno pomoč članom nudijo sodelavci na območnih organizacijah.

Zgibanka - Veste in razumete kaj piše v vaši pogodbi za zaposlitev? 

Primeri, za ko sta 2 dokumenta

 
 
 

Zgibanka - kaj storiti, plača zamuja

Zgibanka - kaj storiti, plača zamuja

V zadnjem času, se po pomoč v sindikalnih pisarnah oglaša vse več članov, ki jim delodajalec plače ne izplačuje redno ali pa jim jo že nekaj časa ni izplačal. V SDGD Slovenije smo zato pripravili zgibanko, na kateri so članom na voljo osnovne informacije o zamujanju pri izplčilu plače. 

Zgibanka - Plača zamuja, kaj storiti?

 
 
 

Vročina na delovnem mestu

Visoke poletne temperature spremenijo nekatera, že tako vroča delovna mesta, v časih kar peklensko vroča delovna mesta. Kaj storiti, če je prevrole; kakšni so predpisi na tem področju in kakšni so primeri dobre prakse si lahko preberete v prispevku, ki so ga pripravili v strokovni službi ZSSS.

Kaj storiti, če je vročina na delovnem mestu prevelika?

 
 
 

Zgibanka o delovnem času

Zgibanka o delovnem času

Konec lanskega leta smo v Sindikatu delavcev gradbenih dejavnosti Slovenije pripravili zgibanko o delovnem času za vse člane. Zgibanka je bila za člane poslana ( oz. nekateri jo bodo prejeli v prihodnjih dneh ) predsednikom sindikatov družb, ki naj bi jo razdelili našim članom.

Zgibanka - delovni čas

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.