Socialna Evropa je umrla

04.12.2013

Sporazum je vseboval tri ključne zahteve, ki bi morale biti upoštevane pri spreminjanju direktive o napotenih delavcih:

  • upoštevati je potrebno zakonodajo države kamor so delavci napoteni in ne zakonodajo države od kjer delavci prihajajo,
  • merila za preverjanje napotenih delavcev morajo biti enaka v vseh državah članicah EU in ne morejo biti prepuščena posamezni državi,
  • direktiva mora vsebovati obveznost, da morajo biti pogodbe o zaposlitvi in ostali dokumenti napotenih delavcev dosegljivi na točno določenem mestu.

Te zahteve izhajajo iz ugotovljenih pomanjkljivosti in kršitev, ki se dnevno dogajajo delavcem. Namenjene so izboljšanju obstoječe direktive o napotenih delavcih iz leta 1996. Z učinkovitimi spremembami direktive o napotenih delavcih bi lahko odpravili kršitve, ki se dogajajo na tem področju, saj se v okvirih napotenih delavcev dogajajo nepravilnosti in kršitve pri socialnih skladih, socialni dumping, nelojalna konkurenca, vse to pa največ v gradbeni industriji.

A žal, evropske volitve so preblizu, da ne bi vplivale na politične kompromise in žal bodo napoteni delavci del tega političnega trgovanja.

EFBWW  - Socialna Evropa je umrla

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.