Spodbude za panogo so v izobraževanju

22.02.2013

Na posvetu je bilo večkrat poudarjeno, da je nujno vzpostaviti spodbudno poslovno okolje v katerem bodo gradbene družbe lahko poslovale in se razvijale ter bodo tako ustvarjale nova delovna mesta. S primernim poslovnim okoljem in možnostjo zaposlitve se panoga lahko razvija, sicer ne. Trenutna negativna slika o položaju gradbeništva v naši državi namreč posledično odbija mlade, da bi se izobraževali za gradbene poklice. Obenem se je zaradi številnih stečajev izgubilo mnogo v praksi pridobljenega znanja.

Formiranje paritetnega sklada za poklicno usposabljanje in izobraževanje v gradbeništvu je dobra in v zahodnih državah preizkušena rešitev, ki lahko pomembno vpliva k izboljšanju položaja panoge. Namreč smo v časih, ko vsako delovno mesto šteje. Še več pa štejejo kvalitetna delovna mesta, ki pa so vedno povezana z izobraževanjem.

 

Vsi udeleženci posveta so si bili enotni, da gradbeno panogo v državi potrebujemo, vendar ji je potrebno ponovno povrniti ugled in kreativnost. 


 

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.