Če bi se le dalo živeti od obljub

13.11.2012

Direktor Peter Kosi je na pogajanjih tudi povedal, da je nujno potrebna dokapitalizacija podjetja. Pravi, da že od poletja vztrajno išče rešitve, tako na bankah, kot ustreznih ministrstvih, a nekega pravega odziva, razen obljub, še vedno nima.

Kot sindikat obsojamo, da kljub propadu večine gradbenih podjetij ustrezni organi (od ministrstev, bank in vlade) še vedno nimajo posluha za gradbeništvo! Vlada se še vedno ukvarja le z novimi zakoni in zategovanjem pasu, odpuščanjem v javnem sektorju, namesto da bi se končno začela ukvarjati tudi z novimi investicijami in ustvarjanjem novih delovnih mest v gospodarstvu!
In tako naša prekrasna država postaja vse bolj država revežev in hlapcev!
Žal smo spet pri zgodbi, ki je odvisna od lastnikov podjetja in kapitala. Za zaposlene pa je jasno, da nihče ne more preživeti od obljub.
Skupno število delavcev, ki niso prejeli plač je okrog 230.
V kolikor bo do stavke prišlo, bo potekala na delovnih mestih zaposlenih in na sedežu podjetja v Slovenski Bistrici (Ljubljanska cesta 69).

Stavkovne zahteve:

  • izplačilo dela plače za mesec avgust (vsi zaposleni so prejeli le 400 evrov neto)
  • izplačilo plače za mesec september
  • izplačilo materialnih stroškov (prevoz in prehrana) za mesec avgust in september
  • izplačilo regresa za letni dopust za leto 2012
  • plačilo vseh do sedaj neplačanih prispevkov
  • izplačilo odpravnin delavcem, katerim je delovno razmerje prenehalo iz poslovnih razlogov ali upokojitve v letu 2011 in 2012

in dodatna včerajšnja zahteva: izplačilo plače za oktober, v koliko ne bo izplačana do 18. novembra 2012.

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.