5. kongres SDGD Slovenije

21.11.2011

Na 5. kongresu SDGD Slovenije je bilo prisotnih 28 od 38 delegatov. Kongresa so se udeležili gostje iz vrst SDGD in ZSSS ter evropske in svetovne zveze delavcev gradbene in lesne dejavnosti.  

Poročilo o preteklem delu je predstavila dosedanja predsednica Tanja Šuligoj, ki je poudarila temeljna načela dela sindikata ter to, da smo ljudje vredni dostojanstvenega dela, dostojanstvenega plačila, dostojanstvenega življenja in varne starosti. Ta načela so temelj programskih usmeritev, ki so bile sprejete na kongresu. V njih je med drugim zapisano tudi, da so potrebne spremembe, na sploh in prav tako v sindikatih. Spremembe v načinu dela in predvsem v načinu razmišljanja ter poskrbeti da se bodo člani bolj poistovetili s cilji sindikata. Med temi bosta še vedno v ospredju plačna politika in socialno – ekonomski položaj članov.

Delegati kongresa so potrdili novo sestavo republiškega odbora ter izvolili predsednika, podpredsednika in člane nadzornega odbora.
Vodenje sindikata tako v mandatu 2011 – 2016 prevzemata predsednik Dušan Zelenjak in podpredsednik Franc Niderl. V nadzorni odbor so bili izvoljeni Dušan Horvat, Boštjan Kustec, Zlatka Poglajen, Tanja Šuligoj in Silvo Drmaž.

Po končanem kongresu so se na prvi seji v novem mandatu sestali člani republiškega odbora, ki so izvolili sekretarja za prihodnje obdobje, v katerem bo dosedanji sekretar, Oskar Komac, nadaljeval delo.

Fotografije - 5. kongres SDGD Slovenije

Fotografije - 1. seja republiškega odbora 2011 - 2016

Objava na spletni strani BWI - Svetovna zveza delavcev za gradbeništvo in lesarstvo

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.