SCT - dopolnitev ugovora

19.04.2011

Glede na to, da je izpolnjen pogoj, da je pravna oseba postala trajneje nelikvidna že s tem, ker za več kot tri mesece zamuja s plačilom plač delavcem, se delavci upravičeno sprašujejo o zavlačevanju uvedbe stečajnega postopka. Delavci so na čakanju na delo, projekti stojijo, novih del ni, kar pomeni, da se z vsakim dnem ustvarjajo novi stroški in se je potrebno vprašati o smiselnosti nadaljevanja obstoja družbe. »Zdravi del« družbe lahko hitro zaživi na način, ki bo produktivnejši.

Žal je za delavce ta hip uvedba stečajnega postopka najbolj smiselna. Izredne odpovedi pogodb o zaposlitvi , ki delavcem sicer zagotavljajo pravice do odpravnine in nadomestila na Zavodu , žal pravice do izplačila sredstev iz Jamstvenega sklada ne zagotavljajo. So pa to edina sredstva, ki bi jih po treh mesecih brez plač delavci dobili po odpovedi zaradi stečaja.

Zavoljo ljudi, ki so vsak dan v večji stiski pričakujemo, da ne bodo vse vpletene strani izkoristile skrajnih zakonskih rokov, ampak se bodo pravna dejanja odvijala hitro.

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.