Spremenjen zakon o delu in zaposlovanju tujcev

13.04.2011

NEKAJ BISTVENIH SPREMEMB ZAKONA

Po novem bo osebno delovno dovoljenje za tri leta lahko pridobil tujec z najmanj poklicno izobrazbo ali pridobljeno poklicno kvalifikacijo v Republiki Sloveniji že po najmanj 20-mesečni neprekinjeni zaposlitvi pri katerem koli delodajalcu. S tem bodo tujci v bistveno boljšem oziroma neodvisnem položaju nasproti delodajalcem kot do sedaj, saj ne bodo več vezani na zaposlitev pri enem delodajalcu.

Zavod za zaposlovanje bo po novem tudi pri podaljšanju dovoljenja za zaposlitev in ne le pri izdaji novih dovoljenj za zaposlitev preverjal, ali je delodajalec v zadnjih šestih mesecih pred vložitvijo vloge, predlagal obračune davčnega odtegljaja za dohodke iz delovnega razmerja oziroma plačilne listine in poravnaval davke in prispevke iz naslova zaposlitve in dela.

Novi zakon celostno rešuje problematiko neprijavljanja tujcev v socialno zavarovanje, saj se skozi celoten zakon prepletajo določbe, ki delodajalce zavezujejo k plačevanju davkov in prispevkov (pogojevanje izdaje delovnih dovoljenj, razveljavitev dovoljenj, prepoved izdaje novih delovnih dovoljenj in podaljšanj že izdanih dovoljenj ter kazenske sankcije).
Novi zakon ohranja instrument kvote delovnih dovoljenj za zaščito slovenskega trga, vendar pa Vlade RS več ne zavezuje k obveznemu vsakoletnemu sprejemu, ampak ji dopušča možnost, da kvoto sprejema na podlagi stanja in predvidenih gibanj na trgu dela.

Zakon uvaja modro karto EU v primeru visokokvalificirane zaposlitve tujca, za katero Zavod RS za zaposlovanje prav tako ne izda delovnega dovoljenja, temveč na zahtevo upravne enote preveri pogoje in izda le soglasje k modri karti EU. S tem je bistveno olajšan dostop na trg dela visokokvalificiranim delavcem.

Tujec, ki je ustanovil gospodarsko družbo in za zastopnika imenoval tujca, bo moral po novem izkazati lastništvo ali najem poslovnih prostorov ter investicijo v Sloveniji v višini najmanj 30.000 EUR za zagon gospodarske družbe. Gospodarske družbe, ki že poslujejo, pa bodo morale v postopku pridobivanja delovnega dovoljenja za zastopnika dokazati, da poslujejo že šest mesecev in redno poravnavajo davke in prispevke iz naslova zaposlitve in dela. S temi pogoji bodo odpravljeni fiktivni naslovi in težave različnih inšpekcijskih organov ter DURS-a v primerih, ko tujcev ni bilo na vpisanem naslovu.

Novi zakon v posebnem VIII. poglavju določa omejitve in prepovedi zaposlovanja in dela tujcev (prejšnji 7. in 8. člen zakona) in prizadenejo delodajalce zaradi kršitev delovnopravne zakonodaje in nekaterih kaznivih dejanj.

Poleg tega pa je dana še možnost prekinitve postopka izdaje delovnega dovoljenja na podlagi izrečene kazni za prekršek oviranja izvedbe inšpekcijskega nadzora in v primeru pravnomočne obtožnice zoper delodajalca zaradi suma storitve nekaterih kaznivih dejanj (zlorabe prostitucije, spravljanja v suženjsko razmerje, trgovine z ljudmi, kršitve temeljnih pravic delavcev, zaposlovanja na črno ali kršitev pravic iz socialnega zavarovanja), in sicer do pravnomočne odločitve sodišča.

Novi Zakon o zaposlovanju in delu tujcev v 13. členu določa, da so delodajalci, ki zaposlujejo ali za katere tujci opravljajo delo in ki zagotavljajo nastanitev tem tujcem v Republiki Sloveniji, dolžni zagotoviti minimalne bivanjske in higienske standarde, ki jih določijo pristojni ministri. Z navedeno določbo novi zakon daje pravno podlago za sprejetje podzakonskega predpisa, ki bo uredil področje nastanitev delavcev migrantov.

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.