Malo delo = ?

16.03.2011

Če le ne bi bil spet problem kontrole in zato bojazen, da bodo namesto redne zaposlitve, brezposelni (p)ostali »mali delavci«. Delodajalci se žal predobro zavedajo, da je nekdo, ki po dolgem času dobi službo, tudi če gre za malo delo, pripravljen marsikaj potrpeti in tako kot sedaj marsikomu predolgo podaljšujejo pogodbo o zaposlitvi za določen čas, bodo zagotovo podaljševali pogodbe o malem delu.

Tudi tu o načinu preprečevanja do sedaj ni bilo kaj dosti govora.

Je pa med delodajalci že govora o spreminjanju pogodb o zaposlitvi za določen čas v pogodbe o malem delu:

pismo1.jpg

Zagotovo je problem zakona tudi plačilo. Zakon o malem delu določa najnižjo urno postavko v višini 4 evre bruto na uro, zakon o minimalni plači redno zaposlenim določa 4,3 evre bruto na uro. Ni potrebno dodajati, kateri delavec je za delodajalca bolj zanimiv, še posebno, če se ne ozira na omejitve o številu zaposlenih in številu malih delavcev (oz. ur malega dela), kot tudi na omejitve ur.

Še bolj žalostno pa je, da so v zakon »stlačili« vse od študentov, brezposelnih, azilantov do upokojencev. Vsaka od teh skupin ima drugačne interese, zakaj naj bi opravljali malo delo.

Zagotovo bi dobili odgovor na zapisano, da zakon predvideva kazni za kršitelje, vendar priznajmo si – vemo kako v naši državi poteka praksa. Sankcije za kršitelje delovne zakonodaje so, kljub zapisanem v zakonih, prej izjema kot pravilo. Kršenje zakonodaje, pa je prej pravilo kot izjema.

Če se že z zakonom o malem delu zgledujemo po sosednjih državah, mogoče ne bi bilo narobe, če bi se najprej začeli zgledovati po njihovih metodah kontrole in preverjanja spoštovanje zakonodaje. Šele, ko bomo to uredili, bo smiselno preurejati delovno zakonodajo. Saj menda je smisel zakonov, da funkcionirajo v praksi in ne to, da jih imamo, zato ker jih imajo drugi. Pri nas se zdi, da velja to drugo. Zakone pišejo kot po tekočem traku, njihovo izvajanje v praksi, vsaj kar se delovne zakonodaje tiče, zakonodajalca le redko skrbi. Tu šepa miselnost predlagateljev zakonov.

Še večji uspeh bi bil, če bi nam uspelo spremeniti podjetniško miselnost, kjer ne bi prevladovalo, da je delavec zgolj strošek, ki mora biti skoraj enak nič, temveč, da je predvsem človek, ki s svojim delom pripomore, da tudi delodajalec dobro živi. Vsi tisti delodajalci, ki se veselijo zakona o malem delu, le zato, da bodo zmanjšali stroške dela, bi lahko kdaj pa kdaj pomislili na to, da zadovoljen delavec naredi več in bolje. Koliko je lahko zadovoljen, če je pod stalno grožnjo odpuščanja, zamenjave, … minimalno plačan in po novem še mali delavec, ki bo moral biti srečen, da lahko nekaj ur prebije ob delu…

…ah, v naši državi pač manjka vse kaj drugega kot mali delavci.

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.