Aktualne informacije o denarnih socialnih pomočeh

04.03.2011

Vloge bodo pregledane na komisiji, ki je sestavljena iz predstavnikov CSD, Karitasa, Rdečega križa in sindikalnega predstavnika. Upoštevajo se naslednji kriteriji:

- so izgubili zaposlitev ter so jim prenehala veljati delovna dovoljenja in dovoljenja za prebivanje v Republiki Sloveniji, vendar ne morejo uveljavljati pravic do prejemkov iz naslova prenehanja zaposlitve v skladu z zakonom in mednarodnimi pogodbami. Sredstva so namenjena premostitvi obdobja, ko delavci še legalno čakajo na pridobitev dovoljenj oziroma za zagotovitev vrnitve v državo stalnega prebivališča.

- so izgubili zaposlitev in imajo še veljavno osebno delovno dovoljenje in dovoljenje za prebivanje v Republiki Sloveniji, vendar ne morejo uveljavljati pravic do prejemkov iz naslova prenehanja zaposlitve v skladu z zakonom in mednarodnimi pogodbami. Sredstva so namenjena premostitvi obdobja, ko delavci iščejo zaposlitev v Republiki Sloveniji oziroma za zagotovitev vrnitve v državo stalnega prebivališča.

- so še zaposleni v Republiki Sloveniji, vendar niso prejeli plače v zadnjih dveh mesecih in v primeru izgube zaposlitve, ne bi mogli uveljavljati pravic do prejemkov iz naslova prenehanja zaposlitve v skladu z zakonom in mednarodnimi pogodbami. Sredstva so namenjena premostitvi obdobja do izplačila plač oziroma za zagotovitev vrnitve v državo stalnega prebivališča.
 

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.