Mednarodna konferenca o migracijah, 29. in 30. oktober 2010

10.12.2010

Skozi pogovore se je izluščila želja po tesnejšem sodelovanju na podobnih srečanjih, potreba po informiranosti po forumu in s tem tudi informiranju migrantov o njihovih pravicah.

Slovenija je v zadnjih letih orala ledino o delavcih migrantih. Opozarjati se je začelo na položaj teh delavcev. Posebno še v letu, ki se izteka je ravno med nami gradbeniki kruto udarilo z Vegradom.
Prav zaradi teh naših izkušenj in pasti lahko kolegi iz bivše Juge lažje obidejo le te, saj se lahko iz naše prakse kaj naučijo.

Vsekakor je prav, da sindikati opozarjamo na težave, ki jih imajo migranti, saj se bo le tako lahko uredilo za tuje delavce in posledično tudi za naše. Opozarjati moram in to precej glasno.

18. 12. je mednarodni dan migrantov, ko se bo govorilo o njih. Vendar se mora o teh težavah govoriti vedno znova in znova, ker se bo le tako kaj spremenilo in vplivalo na zavest ljudi.
Razšli smo se z željo, da bi bilo naše sodelovanje v prihodnosti čim bolj uspešno kakor tudi za delavce migrante.

Tanja Šuligoj

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.