Pogajanja o predlogu Zakon o minimalni plači

Pogajanja o predlogu Zakon o minimalni plači

08.01.2010

Sindikati smo načelno podprli predlog vlade za povišanje zneska minimalne plače z nekaterimi dodatnimi predlogi k predlaganemu zakonu, zavrnili pa smo pogojevanje delodajalcev s paketno obravnavo celotne tematike nove ureditve trga dela in zahtevali, da Vlada ob upoštevanju naših predlogov sprejme predlog Zakona o minimalni plači in ga pošlje v sprejem Državnemu zboru RS. Predstavnike vlade smo opozorili, da se naj vlada najkasneje na svoji naslednji seji opredeli do naših predlogov in predlaganega zakona, sicer bomo sindikati zaostrili naše akcije s ciljem takojšnjega dosega dviga minimalne plače. Delodajalci so nato zapustili sestanek.
V nadaljevanju smo sindikati seznanili predstavnike Vlade RS z našimi dodatnimi predlogi k predlaganemu besedilu Zakona o minimalni plači.
(vir: zapis ZSSS)

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.