Globalna solidarnost za trajno prihodnost

04.12.2009

Na kongresu bodo med drugim sprejeli tudi plan za prihodnje obdobje. Njegove glavne točke so:

  • spodbujanje in zaščita človeških in sindikalnih pravic, predstavljanje pozitivnih učinkov sindikatov
  • krepitev sindikalne moči , preko zagotavljanja pomoči članom in socialnega dialoga
  • skrb za stabilne zaposlitve v gradbenih in lesnih dejavnostih
  • sodelovanje v tripartitnem socialnem dialogu

Ključna področja dela bodo tudi v prihodnjem obdobju ostali krepitev sindikalne vloge, pogajanja na vseh nivojih in sodelovanje v socialnem dialogu.

Z močnimi, neodvisnimi in demokratičnimi svetovnimi sindikati v gradbenem in lesnem sektorju, je mogoče doseči stabilna delovna mesta, dostojne plače in varno ter zdravo delovno okolje in delovne pogoje. BWI se bo zavzemal za ugodno okolje za sindikalno delovanje, kjer bodo mednarodni standardi zagotavljali spodbudne, uveljavljene in ugodne delovne standarde, ki bodo socialno pravični in bodo zagotavljali enake možnosti vsem ter bodo spoštovali človekove in socialne pravice.
 

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.