Regres za letni dopust pri gradbincih

06.08.2009

Večina družb je izplačala znesek določen s kolektivno pogodbo, 15,5% družb (kjer imamo člane) pa je izplačala znesek višji od določenega s kolektivno pogodbo.

23,8% družb (kjer imamo člane) regresa za letni dopust še ni izplačala in tudi večina od njih nima dogovorjenega izplačila in višine. Kot glavni razlog so navedene likvidnostne težave družb, vendar pa zgolj »ustno« obvestilo o teh težavah ni dovolj za neizplačilo. V primeru likvidnostnih težav bi družba morala sprejeti sanacijske ukrepe in z njimi seznaniti tako sindikat kot svet delavcev in na podlagi tega bi sklenili dogovor o načinu ter višini regresa za letni dopust. Pa najbrž še česa.

Zato je prav, da tam kjer regres še ni bil izplačan, sindikat pozove vodstvo k sklenitvi dogovora, saj v nasprotnem primeru delavci lahko zahtevajo (1. julija) zapadlo izplačilo.

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.