Skrajševanje delovnega časa

28.01.2009

Sindikati dejavnosti, ki so povezani v ZSSS, so se dogovorili za skupna stališča, ki jih bodo uveljavljali pri sklepanju dogovorov z delodajalci o skrajševanju delovnega časa. Dogovorjena stališča so bila posredovana sindikalnim zaupnikom v družbah. Za boljše informiranje članov in zaupnikov pa je bila pripravljena tudi tematska številka Delavske enotnosti, kjer so članom na voljo informacije o tem, kako ravnati ob skrajševanju delovnega časa v družbah ter kakšne so pravice in obveznosti delavcev povezane z delovnim časom.

Dogovor sindikatov oz. stališča kako ravnati v primerih skrajševanja delovnega časa vam je na voljo na tukaj (kliknite).
Predvsem je pomembno, da se sindikalni zaupniki v primeru sklepanja dogovorov ali podpisovanja aneksov h podjetniškim kolektivnim pogodbam, obrnejo na strokovno službo območnih organizacij.

 

Zakon o delnem subvencioniranju delovnega časa

Dogovor ZSSS o skrajševanju delovnega časa
 

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.