NE! predlogu direktive o delovnem času

21.11.2008

Po direktivni »čas dežurstva« pomeni obdobje, ko mora delavec biti na svojem delovnem mestu in na zahtevo delodajalca opravljati svoje naloge ali dolžnosti.

»Neaktivni del časa dežurstva« je obdobje, ko mora delavec biti na svojem delovnem mestu, vendar njegov delodajalec ne zahteva, da dejansko opravlja svoje naloge in dolžnosti. Neaktivni del časa dežurstva se ne šteje kot delovni čas, razen, če je z zakonodajo, prakso, kolektivno pogodbo ali z dogovorom med socialnimi partnerji določeno drugače, prav tako pa se ne upošteva pri izračunavanju dnevnih in tedenskih počitkov.

Navedeno pomeni, da bi po določbah direktive delavec moral biti po opravljenem 40-urnemu delovnemu tednu na svojem delovnem mestu tako dolgo, dokler ne bi izpolnil kvote 60 oz. 65 ur/teden in čakati a svojem delovnem mestu na morebitno zahtevo delodajalca, da naj prične opravljati delo. Za čas čakanja na delo na delovnem mestu direktiva ne predvideva plačila. Direktiva sicer navaja, da je podaljšanje delovnega tedna možno samo s soglasjem posameznega delavca, ki ga ni možno dati ob podpisu pogodbe o zaposlitvi niti v prvem mesecu zaposlitve. Tako delodajalci lahko neformalno pogojujejo podaljšanje pogodbe o zaposlitvi za določen čas ali pa celo obstoj delovnega razmerja s tem, da od delavca predhodno zahtevajo takšno soglasje. Nemalokrat pa tudi samo zaposlitev.

 Direktiva ne ureja vpliva podaljšanja tedenskega delovnega časa na višino pokojninske osnove, ne ureja plačila, ne ureja odnosa do instituta »stalne pripravljenosti na delo doma«, ne ureja odnosa do nadurnega dela in še bi lahko naštevali.

Sprejetje direktive nedvomno pomeni:
- podaljšanje delovnega tedna (na maksimalno 65 ur/teden),
- spremembo Zakona o delovnih razmerjih,
- spremembo kolektivnih pogodb,
- postopno odpravo »stalne pripravljenosti na delo doma«, saj bo moral delavec biti v pripravljenosti na svojem delovnem mestu,
- pritisk delodajalcev na sindikat in na delavce za pridobitev soglasja k podaljšanju delovnega tedna,
- prisotnost na delovnem mestu več kot 8 ur dnevno, pri čemer pa plačilo za daljšo prisotnost v direktivi ni urejeno,
- podpiranje slabe organizacije dela in nesposobnosti vodilnih delavcev,
- manj prostega časa za družinsko življenje.

Zato recimo predlogu direktive že sedaj
STOP!


 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.