Evropski teden varstva in zdravja pri delu

Evropski teden varstva in zdravja pri delu

22.10.2008

V gradbeništvu vsako letu zaradi dela umre 108 000 ljudi, kar predstavlja 30% vseh poškodb zaradi dela. To pomeni, da ena oseba umre vsakih pet minut zaradi slabih, nelegalnih delovnih pogojev.

Zaradi tega ima gradbeništvo sloves umazanih, težkih in nevarnih delovnih pogojev. Delavci imajo sicer možnost in pravico, da se povezujejo, pogajajo, informirajo in usposabljajo, kot tudi možnost, da odklonijo nevarno delo, vendar je resničnost drugačna. Pogosto so postavljeni pred dejstvo, ali vzamejo in opravijo nevarno in umazano delo, ali pa dela ne dobijo, ga izgubijo.

vir: Svetovna zveza delavcev za gradbeništvo in lesarstvo BWI


 

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.