Podpisana podjetniška kolektivna pogodba v Vegradu

02.10.2008

V kolektivni pogodbi so zapisana določila, ki so urejena drugače kot je že predpisano z zakonom ali kolektivno pogodbo dejavnosti – opredeljeni so pogoji za sklenitev in odpoved pogodbe o zaposlitvi, razdelani so kriteriji za letni dopust, urejena so merila za del plače iz uspešnosti poslovanja, nekateri dodatki iz razporeditve delovnega časa so višji kot v kolektivni pogodbi dejavnosti, dogovorjene so osnove za božičnico in za del plače iz naslova dobička družbe, jubilejne nagrade so višje kot v kolektivni pogodbi dejavnosti, prav tako je odpravnina ob upokojitvi urejena drugače in seveda, še precej ostalih določil, ki so zapisani v tej podjetniški pogodbi.

Vsaka podjetniška kolektivna pogodba je uspeh. Predvsem zato, ker je tudi to pokazatelj razvitosti socialnega dialoga v posamezni družbi in sprejemanja nasprotne strani kot partnerja. V Vegradu so uspeli uskladiti medsebojna nasprotja in doreči osnove ter izhodišča delovnim razmerjem.

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.