Delavec = številka ali človek?

11.02.2008

Žal vse do 7. 2. 2008 z njihove strani nismo prejeli nikakršnega odgovora. V Mariboru so me dva dni po tem, od kar sem kršitev prijavila in sem jih poklicala po telefonu, seznanili, da se stvari ne dajo reševati s svetlobno hitrostjo… Kako preživijo delavci brez plače, pa žal nikogar ne zanima.

Poleg tega, da niso prejeli plače, se je začela odvijati še dodatna, zanimiva zgodba. Nekateri delavci namreč sploh niso vedeli, da je bila družba že lani oktobra prodana. Prav tako tudi ne, da je bil v mesecu januarju pri mariborskem okrožnem sodišču vložen predlog za začetek stečajnega postopka zoper delniško družbo NGR.

Skušali smo priti v stik s starim in novim vodstvom. Žal nam ni uspelo niti eno, niti drugo. Stari direktor, z nastalo situacijo nima nič, novemu pa menda še ni uspelo urediti službenega telefona. Bo lahko uredil plače?  Navzven je pricurljala tudi informacija, da naj bi vsi zaposleni v NGR z naslednjim tednom dobili sklepe o čakanju na delo doma.

O vsem tem smo javnost seznanili tudi v časniku Večer in v kontaktni oddaji Brede Čepe na Radiu Maribor.
Pa se vprašam: je v tej novi dobi modernega menedžmenta delavec postal samo še številka? Ali ni že skrajni čas, da se delodajalci začnejo zavedati, da so tudi delavci ljudje?

Breda Črnčec,
sekretarka OO SDGD Podravja

 

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.