Letna seja Republiškega odbora

Letna seja Republiškega odbora

12.04.2007

V SDGD Slovenije se nameravajo tudi v tem letu odzivati na aktualne razmere, ki se dogajajo. Položaj v gradbeništvu je sicer v tem trenutku praktično odličen – kazalci rasti in rast investicij so tako visoko kot že dolgo ne; zmanjšuje pa se razkorak v povprečni plači (glede na slovensko povprečje). Kljub ugodnim razmeram pa še vedno ni pravega učinka tudi med zaposlenimi. Tako bo ena temeljnih nalog v tem letu skrb za dvig plač, kot posledico ugodnih rezultatov. Obenem že poteka akcija za uveljavljanje 44. člena iz kolektivne pogodbe dejavnosti, ki govori o udeležbi delavcev pri dobičku. Poteka tudi priprava za izdelavo zgibanke o delovnem času, kjer bo opozorjeno na ključna določila o delovnem času, saj je ugotovljeno, da se v gradbeništvu največ kršitev dogaja prav na tem področju (kar pa z vidika varstva in zdravja pri delu zagotovo povzroča posledice na daljši rok).

V SDGD Slovenije bodo tudi nadaljevali z že ustaljenimi nalogami, kot so izobraževanje sindikalnih zaupnikov, sklepanje podjetniških kolektivnih pogodb, izvedba športnih iger, obeležitev dneva gradbincev ter seveda aktivno sodelovanje v svetovni zvezi za gradbeništvo in lesarstvo. Junija pa naj bi bili sprejeti v polnopravno članstvo Zveze evropskih sindikatov za lesarstvo in gradbeništvo, kar bo sicer prineslo večje obveznosti, seveda pa tudi ugodnosti ter informacije.

Že od konca februarja v SDGD poteka akcija aktivnega včlanjevanja novih članov, katerim poleg pravne pomoči na območnih organizacijah ter ostalih strokovnih pomoči, sindikat nudi kartico ugodnosti, s katero lahko koristijo precej popustov, v kratkem pa bo za člane sklenjena tudi pogodba o nezgodnem zavarovanju.

Ob koncu seje so spregovorili tudi o delu na posameznih nivojih, ki seveda poteka različno na različnih območjih, kar je povezano s tamkajšnjo gospodarsko sliko .

Plan dela glavnih dejavnosti SDGD Slovenije v letu 2007 

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.