Regionalna konferenca BWI

Regionalna konferenca BWI

11.11.2006

SDGD Slovenije je član Svetovne zveze gradbenih in lesnih delavcev (BWI) s sedežem v Ženevi - Švica, ki je nastala konec leta 2005 z združitvijo dveh prej samostojnih svetovnih organizacij gradbenih in lesnih delavcev.

BWI je razdeljen na regije, znotraj regij pa na skupine. Slovenija je uvrščena v evropsko regijo, znotraj evropske regije pa v skupino skupaj s sindikati gradbenih, lesnih in gozdarskih delavcev iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Makedonije in Albanije.

Na regionalni konferenci za Evropo, ki je potekala 26. oktobra 2006 v Skopju – Makedonija, je bil sekretar SDGD Slovenije Oskar Komac na predlog kolegov iz omenjenih držav izvoljen za člana Evropskega regionalnega komiteja ter za člana Svetovnega sveta (World Council). To je veliko priznanje za celotno organizacijo SDGD Slovenije, ki s to izvolitvijo postaja pomemben člen tudi v Svetovni organizaciji lesnih in gradbenih delavcev (BWI).

Z izvolitvijo naša sindikalna organizacija prevzema pomembno vlogo zastopanja interesov delavcev v teh dejavnostih iz omenjenih držav.

Čestitke ob izvolitvi!

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.