Združeni, solidarni, aktivni - za naše člane

Združeni, solidarni, aktivni - za naše člane

18.11.2006

IV. skupščina Sindikata delavcev gradbenih dejavnosti Slovenije je bila 14. novembra 2006 v Moravskih toplicah.
Na skupščini je bilo prisotnih 46 od 49 delegatov ter precejšne število gostov iz sindikatov dejavnosti in območnih organizacij znotraj ZSSS kot tudi iz sindikatov drugih držav (Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Srbije).

Delegati skupščine so sprejeli poročilo o delu za preteklo mandatno obdobje, ki ga je predstavil predsednik Marjan Weisseisen, ki je poudaril odprtost in aktivnost tega sindikata, saj je bilo zadnje obdobje zaznamovano z delom za ohranjanje osnovnih pravic delavcev in minimalnih pogojev za njihovo delo. Poudaril je, da je moč sindikata izhaja iz njegove številčnosti in strokovnosti.


Na skupščini sprejete programske usmeritve za novo delovno obdobje je predstavil sekretar Oskar Komac. Temeljno delo sindikata še naprej ostajata plačna politika in ekonomsko socialni položaj delavcev, kjer bo precej dela usmerjenega v uvajanje novega plačnega sistema in sklepanje podjetniških kolektivnih pogodb. Še naprej bodo ostali aktivni na področju izobraževanja in informiranja ter povezovanja in krepitve sindikatov tako znotraj države kot tudi v mednarodnem merilu.
Delegati so sprejeli tudi spremenjen Statut SDGD Slovenije, ki prinaša predvsem novosti glede organiziranja in delovanja sindikata.
Potrdili so tudi novo sestavo republiškega odbora in po razrešitvi dosedanjih organov izvedli volitve za predsednika in nadzorni odbor SDGD Slovenije.
Tako bo v letih 2006 do 2011 SDGD Slovenije vodila Tanja Šuligoj. Za člane nadzornega odbora pa so bili izvoljeni Janko Dornik, Hozjan Anica, Ržen Monika, Zupanc Božo in Bosilj Nada.

Po končani skupščini se je sestal novi republiški odbor na svoji 1. seji, kjer so člani za sekretarja ponovno izvolili Oskarja Komca, za podpredsednico pa Aleksandro Greifoner. Sprejeli pa so tudi sklep, da naj območni odbori posredujejo kandidate za sestavo komisij in odborov, ki delujejo v okviru SDGD.

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.