Med avstrijskimi kolegi

Med avstrijskimi kolegi

02.11.2006

SDGD Slovenije je skupaj s Sindikatom gradbenikov in lesarjev iz avstrijskega sindikata ÖGB za Štajersko v začetku oktobra pripravil seminar, na katerem so predstavili pravice iz dela in socialne pravice na obeh straneh meje. Znotraj Evropske unije je skoraj nemogoče uskladiti zakonodajo na tem področju, saj so pravice različne od države do države. Zato se pojavlja bojazen socialnega dampinga, proti kateremu morajo sindikati nastopiti skupaj.

Ob širitvi Evropske unije se članice z višjo ravnjo pravic upravičeno bojijo delovnih migracij, znižanja plač, dampinga na trgu dela in podobnega, saj širitev predstavlja za nekatere delavce nove priložnosti v drugih državah, za druge pa mogoče izgubo dotedanjih pravic.

Udeleženci seminarja so seznanili tudi z ukrepi v Avstriji glede dela na črno.

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.