Zahtevamo višje plače, ker smo produktivnejši!

Zahtevamo višje plače, ker smo produktivnejši!

25.09.2007

KONFERENCA ZSSS JE SPREJELA NASLEDNJE SKLEPE:

1. Zahtevamo, da se osnovne plače usklajujejo z rastjo življenjskih stroškov v Republiki Sloveniji ter delom rasti produktivnosti na ravni posameznih dejavnosti. V uspešnejših podjetjih, kjer je rast produktivnosti nadpovprečna, pa morajo plače odražati tudi del nadpovprečne produktivnosti.

2. Zavračamo trditve delodajalskih predstavnikov, da bi upoštevanje dela rasti produktivnosti v rasti plač na ravni posameznih dejavnostih imelo za posledico odpuščanje delavcev ali celo stečajev podjetij. Slovenska podjetja ne propadajo zaradi nizkih delavskih plač, temveč predvsem zaradi slabega dela uprav in direktorjev, ki pogostokrat za svoje slabo delo prejemajo plače, primerljive z evropsko ravnjo.

3. Delodajalske organizacije ostro opozarjamo, da bomo za uresničitev naših zahtev uporabili vse metode sindikalnega boja. Naše zahteve so odraz zahtev naših članic in članov ter širše javnosti, zato bomo proti ravnanjem delodajalskih organizacij 17. novembra 2007 v Ljubljani organizirali velike delavske demonstracije.

V kolikor delodajalci tudi po njih ne bodo pristali na naše zahteve, bo Zveza svobodnih sindikatov Slovenije pričela z organizacijo velikega stavkovnega gibanja, ki bo zajelo vso Slovenijo in prispevalo k streznitvi tistih, katerih edini vrednoti sta hlastanje po velikih dobičkih in lastno bogatenje na račun nižanja standarda delavcev in upokojencev.

 
 
 
Screenshot 24

Prostovoljna organizacija, ki je bila s s trani delavcev ustanovljena zato, da preko nje na organiziran način lahko izražajo svoje potrebe oziroma interese, ko gre za njihov ekonomski, gmotni in socialno položaj ter varstvi pravic delavcev. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.